Praktijkmanagers fysiotherapiepraktijk: ‘We hebben behoefte aan contact met gelijkgestemden en verdieping’

donderdag 23 juni 2022

Foto: Shutterstock

Praktijkmanagers die in een fysiotherapiepraktijk werken - en dat zijn er steeds meer - willen ook sparren met vakgenoten en snel elkaar iets kunnen vragen via de Whatsapp. Dat bleek tijdens de kick-off bijeenkomst voor deze groep praktijkmanagers. Opvallend is dat een aantal van hen aangaf dat het in de fysiotherapie er net even anders aan toegaat dan in de mondzorg-of huisartsenpraktijk. Bijvoorbeeld het gebruik van de vele afkortingen.

Bij de twaalf praktijkmanagers die zich voor deze kick-off hadden aangemeld was veel enthousiasme voor het vormen van een netwerk. Ze gaven aan blij te zijn met deze online bijeenkomst. ‘Je bent een eenling in de praktijk’, benadrukte Mike Scholten. ‘Je wilt ook weleens sparren met iemand van buiten de organisatie, niet alleen met de fysiotherapeut of de praktijkhouder’, aldus Kimberley Fraaije. Ook opvallend was dat een aantal van hen niet uit de zorg komt, maar bijvoorbeeld uit de financiële dienstverlening.

Opleiding

Al snel bleek ook dat er genoeg te bespreken valt. Marleen Bosmans, initiatiefnemer van deze kick-off en nog maar sinds kort praktijkmanager, wilde bijvoorbeeld weten welke opleidingen er zijn voor praktijkmanagement en of het zinvol is die te volgen. Er zijn direct suggesties gedeeld.

Onderwerpen verdiepen

Ter plekke is besloten een Whatsappgroep in het leven te roepen. In een live bijeenkomst willen de praktijkmanagers graag grote onderwerpen, als de digitalisering, de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GL), een beloningssysteem (vast of variabel), productdeclaratie en de regionalisering bespreken. Naar verwachting zal na de zomer de eerste fysieke bijeenkomst plaatsvinden.

Wil jij je ook aansluiten? Stuur dan een mail naar geert@medischondernemen.nl
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.