MO Plek: Waardevol en nuttig voor jezelf en het vak

woensdag 13 oktober 2021

Foto: Shutterstock

‘Voor mij is MO Plek heel nuttig, omdat ik er niet alleen veel informatie en handige tips vind, maar ook andere invalshoeken en inzichten. Sommige documenten bewaar ik in een map en deel ik met mijn team. Ik kan de kennis ook gebruiken om mijn praktijkhouder van iets te overtuigen’, zei Kiril Jansen, praktijkmanager van Octant Mondzorg, tijdens een online gebruikersbijeenkomst over MO Plek.

De informatie die Kiril Janssen uit MO Plek haalt, noemde hij inspirerend en prikkelend. Het kanaal Durf te Vragen is heel behulpzaam. ‘De eerste keer dat je een vraag stelt is misschien spannend. Maar het is een veilige omgeving en we gaan respectvol met elkaar om.’

Aanvulling

Ook voor zijn collega Dunja Keizer, praktijkmanager van Medisch Centrum de Es, is MO Plek een welkome aanvulling. Ze vindt het fijn dat er een platform als MO Plek bestaat. ‘We hebben allemaal kennis en ervaring. Ik haal er waardevolle tips uit. Ook al zit je al jaren in dit vak, dan nog kun je blijven leren.’ Zelf was ze op zoek naar informatie over het opzetten van een onderzoek onder medewerkers. Tips van collega’s hebben haar goed op weg geholpen. 

Wat cijfers over het gebruik van MO Plek, op een rij gezet door Mirjam van der Gaag, marketeer. De tool heeft 357 geactiveerde accounts, 37% gebruikt de app, de gebruikers hebben bijna 700 keer op elkaar gereageerd en ruim 150 chatberichten verstuurd. 

Mailbox ontlasten

Het mooie van MO Plek is dat je een gepersonaliseerde homepage hebt. ‘Hier vind je de laatste update in kanalen en groepen waarvan je lid bent, en de agenda. Je krijgt dus geen informatie die voor jou en je werk niet relevant is’, lichtte Mirjam toe. 
Je kunt ook prima één-op-één contact hebben via chatberichten. Heel handig allemaal, het ontlast je mailbox en appgroepen. Je kunt zelf ook een chatgroep aanmaken.
MO Plek biedt groepen voor regio’s, voor startende en meer ervaren of strategische praktijkmanagers en voor verschillende type praktijken. Je kunt zelf bepalen wie de groep en wat wordt gedeeld mag zien.
Je vindt in de tool ook tal van documenten over allerlei onderwerpen, en er is een zoekfunctie. 

" "

Notificaties

Niet iedereen wil direct een melding hebben van een nieuwe vraag of een bericht op MO Plek. Je kunt dit allemaal instellen, naar jouw wensen. Zodat je bijvoorbeeld geen wekelijkse update ontvangt en niet tijdens je vakantie. Zet je alle notificaties uit, dan ontvang je nog wel de tweewekelijkse nieuwsbrief van het PraktijkmanagersNetwerk, zodat je niets hoeft te missen. 
MO Plek heeft zeker de potentie om verder te groeien. ‘Het staat nog in de kinderschoenen, maar de interesse is er zeker’, aldus Jansen. 

Ook officemanagers kunnen veel informatie en tips uit MO Plek halen, denkt Dominique van Veen, die als officiemanager bij een praktijk voor parodontologie en implantologie werkt. Janssen beaamde dat: ‘Ik spiegel regelmatig met mijn officemanager.’

Download de app

De mobiele app van MO Plek is een goede toevoeging, laagdrempelig en gemakkelijk in gebruik, benadrukte Guus Vreeswijk, eigenaar van MedicPlek.
Wil je ook de app gebruiken? Zoek in de appstore naar MedicPlek en log in.

Regiobijeenkomst

Op 2 december is er een regiobijeenkomst voor alle regio’s. We bekijken dan de behoeften en wensen van de regio’s. Wellicht worden er nieuwe regio’s opgericht.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Blijf investeren in jezelf en je vak! Kijk wat onze najaarskalender te bieden heeft aan kennis- en inspiratiesessies! Heb jij je keuze nog niet gemaakt? Ga snel naar onze najaarskalender en vink aan bij welke sessies je wilt zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.