De kracht van jouw regio

Een van de belangrijke pijlers onder PraktijkmanagersNetwerk zijn de regio’s. Lokale en regionale netwerken van vakgenoten die elkaar live, online en via MO Plek of socials door het jaar heen weten te vinden. Voor alledaagse vragen, voor tips en ideeën, voor kennis en meer. 

Lijkt het je waardevol? Kijk dan snel of je je bij een bestaande regio kunt aansluiten. Of stuur een mailtje, dan kunnen we samen met jou de belangstelling gaan peilen voor een nieuw op te richten regio. 

De bestaande regio’s 

Vanaf het begin van het PraktijkmanagersNetwerk, nu ruim 15 jaar geleden, is een aantal regio’s gestart met bijeenkomsten, kennisuitwisseling en meer. Vaak op de praktijk van een van de leden. Er zijn regio’s waar iedereen welkom is ongeacht ervaring of de type praktijk waar de leden werkzaam zijn. In overleg wordt bepaald hoe vaak de bijeenkomsten (live en/of online) gepland worden, wat er op de agenda staat en wie aan kunnen haken. 

De volgende regio’s zijn momenteel actief: 

Regio Den Bosch e.o. 

Deze regio is vooral bedoeld voor praktijkmanagers werkzaam bij grotere mondzorgpraktijken in de omgeving van Den Bosch. 

Regio coördinatoren: Linde van der Leeuw (l.van.der.leeuw@zorgvooruwmond.nl), Pascale van der Boom (p.van.den.noom@zorgvooruwmond

 

Regio Friesland 

Deze regio is vooral bedoeld voor ervaren praktijkmanagers werkzaam bij mondzorgpraktijken.  

Regio coördinatoren: Maria de Vries (maria@tandartsenpraktijkburgum.nl), Afke Zijlstra (afke.zijlstra@tandartsenpraktijktrynwalden.nl

 

Regio Gelderland 

Deze regio is vooral bedoeld voor praktijkmanagers werkzaam bij huisartsenpraktijken, tandartspraktijken en orthodontistenpraktijken. 

Regio coördinator: Jenny Hindriks (jhindriks@huisartsen-centrum.nl

  

Regio Groningen-Drenthe 

Deze regio is vooral bedoeld voor ervaren praktijkmanagers werkzaam bij mondzorgpraktijken en huisartsenpraktijken.

Regio coördinator: Marjan Siegers (praktijkmanager@quatand.nl) dit is vooral voor praktijkmanagers in de mondzorg

Er is een netwerk voor huisartsenpraktijken Drenthe, coördinatoren Petra Mensinga en Janneke van der Ham van Huisartsen Zorg Drenthe (HZD)/Dokter Drenthe, praktijkadviseurs@dokterdrenthe.nl

 

Regio Zaandam e.o.

Deze regio is vooral bedoeld voor ervaren praktijkmanagers werkzaam bij mondzorgpraktijken in de omgeving van Zaandam e.o. 

Regio coördinator: Kira Schouten (praktijkmanager@ctdekiezel.nl

 

Regio Zuid-Holland 

Deze regio is bedoeld voor Praktijkmanagers zowel bij tandartspraktijken als huisartspraktijken in de omgeving groot Rotterdam.

Regio coördinatoren: Irma van der Ende (i.vanderende@gcdeakkers.nl), Sjoukje van Eijken (sjoukje@tandpuntmondzorg.nl)

 

Lijkt het je leuk om eventueel aan te haken? Neem dan contact op met één van de regio coördinatoren via het email-adres dat bij de desbetreffende regio wordt vermeld. En laat je bijpraten, of schuif als introducée aan bij het volgende overleg. 

 

Nog geen regio … in jouw regio?

Zoals je hiernaast ziet, zijn nog niet alle regio’s vertegenwoordigd in ons netwerk. Zie je de waarde van een regio in jouw buurt? Wil je samen met ons inventariseren of er meer collega’s belangstelling voor hebben? Laat het ons weten! We plannen dan een Regio Kick Off in waarvoor we iedereen in jouw regio uitnodigen en peilen of er belangstelling is om een regio op te richten. Stuur een mail naar Corina de Feijter (corina@medischondernemen.nl) of Geert Dijkstra (geert@medischondernemen.nl).  

Buddy’s: nieuwe koppels van start

In 2022 zijn we op initiatief van Sjoukje van Eijken en Irma van der Ende gestart met het Buddy- initiatief. Ervaren praktijkmanagers uit het netwerk stellen hun ervaring en tijd beschikbaar aan leden van ons netwerk die nog maart kort werkzaam zijn als praktijkmanager. Om praktische vragen te bespreken, elkaars praktijk te leren kennen, te sparren over meer strategische vragen in de praktijk. De invulling is vrij en wordt tussen de koppels onderling bepaald.

Lees meer