Ondernemingsvormen in de zorg

apr13
De maatschap is sinds jaar en dag de meest gebruikte samenwerkingsvorm in de zorg. Maar er zijn ook andere manieren om samen een praktijk te voeren. Welke alternatieve ondernemingsvormen zijn ook geschikt voor medische praktijken en welke past bij uw situatie?

Het seminar geeft inzicht in de juridische, financiële en bedrijfsmatige voor- en nadelen van verschillende ondernemingsvormen. Zo ben je in een persoonlijke ondernemingsvorm zoals de maatschap persoonlijk aansprakelijk voor wat er in de onderneming gebeurt, maar er zijn ook vormen waarbij de rechtspersoon ‘fictief’ is en alleen op papier bestaat. Dan is de aansprakelijkheid anders is geregeld.

 

Financiele en bedrijfsmatige aspecten

Niet alleen de juridisch kant wordt belicht. Ook fiscaal en financieel werken verschillende ondernemingsvormen anders. Docent Jeroen Leclercq legt uit wat de financiële en bedrijfsmatige voor- en nadelen zijn én laat zien hoe een ondernemingsvorm een basis legt voor de samenwerking in de praktijk en invloed heeft op de bedrijfsvoering. Verder gaat hij in op vragen zoals: Hoe lopen geldstromen in de onderneming? Heeft de ondernemingsvorm effect op hoe je het regelt met kwaliteit en certificering? En, hoe kan de rechtsvorm helpen bij een optimale samenwerking binnen de medische praktijk?

 

Welke ondernemingsvorm past bij jou?

Omdat iedere praktijk uniek is wat betreft het aantal (para)medici en ondersteunend personeel, de onderlinge verhoudingen en de inhuur van losse krachten gaan we ook praktisch aan de slag met een stroomschema waarin ieder kan bepalen welke ondernemingsvorm het beste bij zijn/haar praktijk past.

 

Je eigen casus bespreken
Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om individuele vragen te stellen of voorbeelden/cases uit je eigen praktijk voor te leggen.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Ondernemingsvormen in de zorg

Datum / tijd

13 april 2017
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meDe Eenhoorn