PM Actueel: Personeel

apr25

Met PM Actueel ben je weer helemaal up to date! 

Een lunchwebinar over een actueel onderwerp, dat is PM Actueel. Verzorgd door een expert op het betreffende thema waardoor een kennis update gegarandeerd is. En uiteraard volop gelegenheid om je eigen vragen voor te leggen aan de spreker en de andere deelnemers. Zo ben je in korte tijd weer helemaal up-to-date.  

Het thema van dit webinar is personeel! Wil jij erbij zijn? Meld je alvast aan via het formulier hieronder. Je kan nu gratis deelnemen.

Twee belangrijke onderwerpen voor jouw dagelijks werk

Tijdens deze eerste PM Actueel van het jaar zoomen we onder het thema Personeel in op Dossiervorming en Ziekteverzuim. Korte inleidingen en volop ruimte voor vragen aan de experts en elkaar.

Elke werkgever moet volgens de wet personeelsdossiers bijhouden voor alle medewerkers. Deze dossiers bevatten niet alleen basisinformatie zoals namen, contactgegevens en bankrekeningnummers, maar ook afspraken en prestaties van de medewerker. Vooral bij problemen zoals disfunctioneren of verstoorde arbeidsverhoudingen is een goed samengesteld ontslagdossier cruciaal voor de werkgever. Tijdens het webinar zal Sule kort een aantal highlights met je bespreken. Denk aan: wat omvat een personeelsdossier? Welke wetten en regels zijn relevant? Waarom is een degelijk dossier zo belangrijk? En welke stappen moet de werkgever nemen? En er is vooral ook ruimte om je eigen praktijkvragen voor te leggen.
In deel twee van het webinar gaan we in op ziekteverzuim. Het ziekteverzuim in de zorg is aanzienlijk hoog, vooral langdurig en psychisch verzuim en vooral bij jongere medewerkers. Dit is een serieus probleem met verschillende oorzaken, zoals hoge werkdruk, regeldruk, krapte op de arbeidsmarkt en generatiekwesties. Hoewel werkgevers niet alles kunnen voorkomen, hebben ze wel invloed op bepaalde aspecten. Hoe kun je dit aanpakken? En wat zijn je verplichtingen als je te maken krijgt met zieke werknemers? Wie kan je daarbij ondersteunen? Tijdens deze sessie over Ziekteverzuim behandelt Michiel Fortman een aantal praktische onderwerpen en stimuleren we interactie tussen de deelnemers.

Beide sprekers gaan uitgebreider in op het thema tijdens de Dag van de Praktijkmanager op 16 mei in Amersfoort. Ze geven een workshop, zijn aanwezig bij het Infopoint van VvAA en beschikbaar voor een speedconsult van 15 minuten waarin je je eigen vragen kunt voorleggen aan ze. Aanmelden voor de Dag van de Praktijkmanager kan via www.pmdag.nl

Meld je nu gratis aan!

 

Datum / tijd

25 april 2024
Aanvang: 11.30 uur

Prijs

€Gratis

Locatie

near_meOnline