Vanwege succes extra avondeditie (20 mei): webinar Arbeidsrechtelijke impact van corona

mei20
De coronacrisis roept veel vragen op naar de rechten en plichten van de medewerkers. We beantwoorden ze op 20 mei tijdens dit webinar, onder leiding van tandarts Alexander Tolmeijer (Dentiva) en juriste Petra Kroon (BabelFish). Vanwege het succes van de eerste drie edities - met bijna 150 deelnemers - herhalen we dit webinar.

Mag ik de medewerker de vakantie intrekken? En mag ik de vakantie in de zomer weigeren omdat we de achterstand in willen halen? Hoe ga ik om met medewerkers die door hun thuissituatie niet naar hun werk willen komen? Mag dat allemaal zomaar? In mijn contract staan de werktijden genoemd. Zit ik daar nu dit jaar aan vast? Wat is het beste stappenplan om te zorgen dat ik de werktijden kan aanpassen zonder mezelf in de juridische nesten te werken?


Ook gaan we in op ziekmelding en privacy ten tijde van de corona crisis. De controle op ziekte in deze periode en de re-integratie kennen in deze tijd een eigen dynamiek. Maar veranderen de juridische eisen wel mee?


  • Hoe om te gaan met vakantierechten?

  • Kan ik de arbeidsvoorwaarden wijzigen?
  • Hoe ga ik om met opgebouwde overuren?
  • Wat kan ik verwachten van medewerkers op het gebied van extra werken?
  • Mag ik het vakantiegeld uitstellen?
  • Als ze heel veel uren niet hebben kunnen werken, kan ik dan de medewerkers vragen dit in te halen in de zomer?

Dit webinar staat onder leiding van juriste Petra Kroon, die is gespecialiseerd in arbeidsrecht, en Alexander Tolmeijer van Dentiva als gastheer. 

 

Datum:  woensdag, 20 mei 2020 
Tijd:  20.00 - 21.00 uur 


Meld je aan

Vanwege succes extra avondeditie (20 mei): webinar Arbeidsrechtelijke impact van corona

Datum / tijd

20 mei 2020
Aanvang: 10.00 uur