“Drama Tuitjenhorn kan zo weer gebeuren”

donderdag 5 juni 2014
timer 1 min
Volgens de Huisarts Opleiders VU (HAOVU) heeft het AMC niks geleerd van de gebeurtenissen rond huisarts Tromp in Tuitjenhorn.

Dat blijkt uit een brief van HAOVU aan het AMC waar RTV Noord-Holland melding van maakt. Tromp pleegde vorig jaar zelfmoord nadat hij door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op non-actief was gesteld. De inspectie werd ingeschakeld door het AMC na een melding van een stagiair van de huisarts. Achteraf bleek dat het AMC niet eerst de huisarts zelf om opheldering had gevraagd. Dit kan volgens de ondertekenaars van de brief zo weer gebeuren.

 

De HAOVU verwijt het AMC dat het nooit heeft toegegeven eerst zelf met huisarts Tromp om de tafel had moeten gaan zitten. Voorzitter Hans Burggraaff zegt dat hij meerdere arts-opleiders kent die hierom geen co-assistenten van het AMC meer willen begeleiden. “Omdat het AMC niet erkent waar ze de fout in zijn gegaan zijn we bang dat het ieder van ons morgen ook kan overkomen”, aldus Burggraaff.  De artsopleiders willen bovendien ook weten wat de gebeurtenissen rond Nico Tromp voor gevolgen heeft voor de verantwoordelijken bij het AMC.

 

Bron: RTV NH

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
“Drama Tuitjenhorn kan zo weer gebeuren”