Het bruist (weer) in onze regio’s!

maandag 11 april 2022

Foto: Shutterstock

In de meeste regio’s van ons netwerk zijn de afgelopen weken weer fysieke bijeenkomsten geweest. Tot groot plezier van de praktijkmanagers die het face-to-face contact hebben gemist. Dat bleek onlangs tijdens een overleg met de regiocoördinatoren.

‘We hebben de afgelopen coronatijd goed doorstaan, we zijn erin geslaagd om de telefoon en balie op onze drie locaties altijd te bemensen. Samen met mijn collega en regiocoördinator Linde van der Leeuw wil ik nog voor de zomer een bijeenkomst plannen’, vertelde Pascale van den Boom, regiocoördinator in Den Bosch e.o. 
Hetzelfde geldt voor de regio Groningen-Drenthe, ook daar staat een nieuwe bijeenkomst gepland.

Nieuwe aanmeldingen

‘In Zuid-Holland hebben we net een prima bijeenkomst achter de rug met Joost de Waard, consultant bij Visser & Visser, als gastspreker. We hebben een vaste kern van leden die actief is maar ook nieuwe aanmeldingen’, vertelde Sjoukje van de Ende, regiocoördinator in Zuid-Holland.
Ook in Friesland waren de praktijkmanagers blij om elkaar weer live te zien. ‘Onze bijeenkomst had als thema gastvrijheid’, aldus Afke Zijlstra, regiocoördinator van de betreffende regio. 

Grote groep

In een aantal regio’s is inmiddels sprake van een grote groep. Zoals in Noord-Holland. ‘We hebben nu twaalf leden, van wie sommigen net begonnen zijn als praktijkmanager en anderen juist veel ervaring hebben. Moeten we de groep opsplitsen? Die vraag hebben we onszelf gesteld. We hebben afgesproken dat niet te doen. Wij vinden deze mix aan ervaring juist plezierig’. Verklaarde Kira Schouten, regiocoördinator in Noord-Holland.

Marjan Siegers legde een ander dilemma voor: bij haar in het netwerk zitten praktijkmanagers uit de mondzorg. Soms sluiten ook collega’s uit de huisartsenzorg aan maar die haken heel snel weer af. Wat doe je daarmee? Een apart netwerk voor oprichten?
Duidelijk gesteld is dat de leden in elke regio zelf bepalen wie mag aansluiten, uit welk type praktijk, et cetera. Daar zijn geen landelijke regels voor.

Onderzoek

Verder hebben de regiocoördinatoren meegedacht over een aantal actuele activiteiten die dit jaar nog op de agenda staan, zoals de invulling van de Ledendag op 13 oktober en het onderzoek naar de mening van de praktijkhouder over de praktijkmanager. De uitkomsten van dit onderzoek zullen we tijdens de Ledendag presenteren. 

Ben jij al lid van een regio?
Nog geen lid maar wil je je wel aansluiten bij een regio, zodat je regelmatig collega’s kunt ontmoeten, kennis kunt delen en elkaar kunt inspireren?
Kijk hier of er een regio bij jou in de buurt is.

Nog een regio….in jouw regio?
Nog lang niet alle regio’s zijn vertegenwoordigd in ons netwerk. Zie je de waarde van een regio in jouw buurt? Wil je samen met ons inventariseren of er meer collega’s belangstelling voor hebben? Laat het ons weten! We plannen dan een regio kick-off, waarvoor we iedereen in jouw regio uitnodigen en peilen of er belangstelling is om een regio op te richten.
Stuur een mail naar Corina de Feijter of Geert Dijkstra.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.