Hoe voer je gesprek met medewerker over hoge werkdruk? Deze gesprekskaarten helpen!

dinsdag 17 januari 2023
timer 2 min

Foto: Shutterstock

Wat heb je als werknemer nodig om gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief aan het werk te blijven, en hoe kun je als werkgever daarbij helpen? Om hier goed inzicht in te krijgen, heeft de Stichting Sociaal Huisartsen Fonds (SSHF) gesprekskaarten ontwikkeld: een handig hulpmiddel voor het voeren van een constructief gesprek tussen de werknemer en de leidinggevende. Ingestoken vanuit een breed perspectief om alle factoren bespreekbaar te maken die van invloed zijn om professioneel en met plezier te kunnen werken.

De werkdruk in de zorg is de afgelopen tijd gestegen. Het is belangrijk om in gesprek te gaan met je teamleden. Wat hebben zij nodig en hoe kun je als leidinggevende helpen? De Stichting Sociaal Huisartsen Fonds (SSHF) heeft gesprekskaarten ontwikkeld om dit gesprek goed te kunnen voeren en meer inzicht te krijgen.

Gesprekskaart 'Goed voor elkaar'

De gesprekskaart ‘Goed voor elkaar’ bevat vragen over allerlei onderwerpen, zoals motivatie en talenten, kennis en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk en privé, en werkomstandigheden en samenwerking.

Download de gesprekskaart Goed voor elkaar

Gesprekskaart 'Werkdruk'

Gaat het gesprek over het ervaren van een hoge werkdruk? Maak dan gebruik van de gesprekskaart ‘werkdruk’ en krijg op deze manier inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen.

Download de gesprekskaart Werkdruk

Links:

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.