Inge ontwikkelde zich in de loop der jaren tot praktijkmanager

donderdag 15 november 2018
timer 2 min
Wie in huisartsenpraktijk Dokwerk aan de doktersassistente naar de praktijkmanager vraagt, zit meteen goed. Inge de Jonge vervult al 28 jaar beide taken in de sinds 2017 solopraktijk in Klazienaveen. De aanvulling van praktijkmanagement naast haar al bestaande functie ontstond in de loop der jaren.

“Ik ben mij in de loop der jaren steeds meer bezig gaan houden met coördineren,  roosterbeheer, als contactpersoon van de praktijk voor derden. Na een opleiding managementvaardigheden ben ik coördinerende assistente geworden en in de nieuwe setting als praktijkmanager gaan werken,” vertelt Inge. 

 

De hoofdreden voor haar inschrijving was het in contact komen met andere collega’s in dezelfde functie. Inge: “Om te kunnen sparren, netwerken en scholing te kunnen volgen die aansluit bij mijn managementtaken.”

 

Inge is 1 keer eerder op een PM regiomiddag geweest in Groningen. Dit jaar gaat ze naar de regiomiddag in Zwolle: “Ik verwacht te kunnen netwerken met andere praktijkmanagers en workshops te volgen over actuele onderwerpen, waar we met z’n allen na de workshop over kunnen discussiëren.” 

 

Ze wijst op het feit dat het aantal praktijkmanagers in de huisartsenpraktijken toeneemt. “De praktijkmanager was in eerste instantie iemand die je zag in tandartspraktijken. Maar inmiddels hebben wij in de regio Zuid-Oost Drenthe een groep van (huisarts)praktijkmanagers die een aantal keren per jaar bijeen komen voor overleg.” 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Inge ontwikkelde zich in de loop der jaren tot praktijkmanager