Ledendag: ‘Heerlijk om alle verhalen en ervaringen te horen’

donderdag 27 mei 2021

Foto: Shutterstock

‘Als praktijkmanager sta je er alleen voor en als de wereld dan op zijn kop staat, heb je helemaal behoefte aan contact met collega’s’, aldus Geert Dijkstra, directeur van MedischOndernemen, tijdens de aftrap van de eerste Ledendag. Ruim veertig praktijkmanagers waren van de partij om collega’s te ontmoeten, contact te leggen en antwoord te krijgen op prangende vragen. ‘Vooral de onverwachte ontmoetingen vind ik leuk.’

Er waren nog twee redenen om een ledendag te organiseren. ‘Vanuit de Raad van Advies kwam de suggestie om een ledendag te organiseren. En tot slot: we zijn niet voor niets een netwerk. Dat proberen we op diverse manieren in te vullen. Met Durf te vragen uurtjes en Meetups die we in dit najaar organiseren, per type praktijk en op ervaringsniveau. Daar zoeken we meer de verdieping.’

Positieve energie

Op een interactieve manier konden de deelnemers onderling de verbinding zoeken en daar maakten ze gretig gebruik van. Uit de reacties na afloop bleek dat de ledendag voor herhaling vatbaar is. ‘Ik krijg er positieve energie van’, aldus een praktijkmanager na afloop.

Durf te vragen

Het programma bood genoeg ruimte om vragen te stellen over personeelszaken, betrokkenheid van het team, digitalisering en praktijkaccreditatie. Tijdens deze sessies wisselden de praktijkmanagers ervaringen en tips uit. Ook dat werd als waardevol ervaren. 
‘Kennis delen is zo belangrijk, zodat we niet allemaal het wiel hoeven uit te vinden’, benadrukte Charlotte van den Wall Bake ter afsluiting. 

Bijeenkomst voor zzp'ers

Hou de site en Plek in de gaten, want nog voor de zomer organiseren we een bijeenkomst speciaal voor zpp'ers.

Haal meer uit MO Plek
Vijf tips over hoe je onze communitytool optimaal kunt gebruiken

  • Vul je profiel in
  • Word lid van een groep
  • Durf vragen te stellen en te reageren op vragen
  • Gebruik de zoekfunctie
  • Zet je notificatie aan of juist uit

Dag van de Praktijkmanager
Op 21 september vieren we het vak van praktijkmanager. Dit event heeft een feestelijk tintje, waarbij jullie in de watten worden gelegd. Maar er zijn ook inhoudelijke sessies en het programma biedt genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten.
Meld je hier aan.

Meer weten over de komende Meetups? Check de agenda.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.