Niek van den Adel: boeiende keynote spreker tijdens Dag van de Prakijkmanager

maandag 16 augustus 2021

Foto: Niek van den Adel

Voor de Dag van de Praktijkmanager op 21 september hebben we een bijzondere keynote spreker gestrikt: Niek van den Adel. Hij schrijft en spreekt over persoonlijk leiderschap, veerkracht, transformatie en zorg. Hij vertelt graag verhalen, over bloopers en rare werksituaties. Zijn motto: geluk is een keuze.

Het leven van Niek van den Adel (38) veranderde voorgoed toen hij na een motorongeluk met een dwarslaesie in het ziekenhuis belandde. Tijdens zijn revalidatie kreeg hij steeds meer bewondering voor de zorg. Een gevleugelde uitspraak van hem is: ‘Iedereen heeft een handicap, die van mij is alleen wat duidelijker te zien.’

Eigen ervaringen

Tijdens een keynote maakt hij met een lach en een traan altijd gebruik van zijn eigen ervaringen. Een inspirerend verhaal met lessen uit zijn professionele en persoonlijke leven over hoe om te gaan met verandering. Hoe ontwikkel je veerkracht zodat je weerbaarder wordt voor verandering en wendbaar door het leven gaat? 

Mensen en organisaties

Wat kun je leren van iemand die na het ongeluk zijn leven compleet opnieuw moest inrichten? Niet meer de gebaande paden kunnen lopen, maar op zoek naar een nieuwe verbinding met de mensen om zich heen en met zichzelf. Hoe vertalen die lessen zich naar een organisatie? De wereld verandert sneller dan ooit en dat vraagt nogal wat van mensen en organisaties. 

Transformatie

We leven in een tijd waarin veranderen niet meer genoeg is en een transformatie van diensten of mensen noodzakelijk. Maar hoe transformeer je dan als mens en organisatie? Welke keus heb je daarin? Hoe gaan we om met weerstand, veranderingsmoeheid en verbreden we weer ons wereldbeeld? 

Minder managers, meer leiders!

Van Adel neemt je graag mee in de nieuwe manier van leidinggeven. Minder managers en meer leiders! Hoe houd je jezelf en je medewerkers bij je missie? Hoe zorg je voor zelfsturende teams, waarbij jij je als inspirator en aanjager gedraagt? Wat kun je dan beter wel en juist niet doen? Wat werkt voor de nieuwe generatie (generatie Y) dat nog niet toepasbaar was op de vorige (generatie X)? Wat vergt dit allemaal van jou als leider?

Over persoonlijk leiderschap zegt Van Adel: 'Een inspirerend leider kent vooral zichzelf bijzonder goed. Daarna pas zijn medewerkers.'

Dit vertelt Van den Adel in een enerverend verhaal waarbij je op het puntje van je stoel zult zitten. De enige constante uitdaging die wij gaan hebben is verandering. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. 

Dealen met pijn

Hij heeft dankzij zijn dwarslaesie geleerd dat mensen zijn dag leuk maken. Elke dag weer, ook als de dag, ondanks 37 pillen per dag, begint met veel pijn. Of het nu fysieke pijn, mentale pijn of organisatiepijn is, dat maakt niet uit. Leuk is het niet, maar je kunt er mee dealen als je daar voor kiest. 

 

Meer lezen:
Niek van den Adel

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.