NMT: “Boete NZa voor Schiedamse tandarts disproportioneel”

donderdag 8 mei 2014
timer 1 min
De NMT heeft laten weten de boete voor de Schiedamse tandarts Armand de Boer disproportioneel hoog te vinden. De tandarts kreeg van de NZa een boete opgelegd van €44.000,- omdat hij aanvankelijk weigerde mee te werken aan het kostenonderzoek van de NZa.

De NMT stelt: “Tandartsen zijn verplicht medewerking te verlenen aan het kostenonderzoek van de NZa. De betreffende tandarts heeft daar in eerste instantie geen gehoor aan gegeven maar is inmiddels overgegaan tot het aanleveren van gegevens. De boete van 3000 euro per dag die de NZa nu heeft opgelegd is dan ook buiten elke verhouding.” De NMT laat verder weten dat het de getroffen tandarts steunt en ondersteunt in zijn verzet tegen de handelswijze van de NZa.

 

De NZa gaf vorige week in de verklaring tegenover De Volkskrant weten dat alles volgens de regels is gegaan. “Alles is volgens de regels verlopen, de tandarts heeft alle kans gehad om te reageren en is van elke nieuwe stap tijdig op de hoogte gesteld” aldus een woordvoerder van de NZa.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
NMT: “Boete NZa voor Schiedamse tandarts disproportioneel”