Onze regio’s krijgen ook een boost!

maandag 20 december 2021

Foto: Shutterstock

Ons netwerk heeft momenteel 10 regio’s die een divers beeld laten zien. Ze vormen een belangrijke pijler onder ons netwerk. We willen de huidige regio’s verder versterken. Daarnaast willen we komend jaar zoveel mogelijk nieuwe regio’s oprichten. Tijdens de regiobijeenkomst vorige week hebben we deze plannen met een aantal enthousiaste leden verkend.

De bestaande regio’s zijn divers: naar beroepsgroep (mondzorg, huisarts of fysiotherapie), naar niveau (startende en ervaren praktijkmanagers). En ook hun ontstaansgeschiedenis verschilt. De ene regio is actiever dan de andere, de leden gebruiken MO Plek of Whatsapp of nodigen experts uit. Hoe ze hun regionetwerk gestalte geven, bepalen de leden uiteraard zelf.

Onderwerpen bespreken met gelijkgestemden

De leden die al bij een regio zijn aangesloten zijn positief. Afke Zijlstra (Friesland): ‘Je zit als praktijkmanager op een eilandje. Daarom is het prettig dat je met gelijkgestemden onderwerpen kunt bespreken, zoals handige foefjes bij het declareren. We nodigen ook experts uit, zoals Dentiva die uitleg heeft gegeven over efficiënt agendabeheer.’
Haar advies: maak bij de start van een regionetwerk direct een Whatsapp groep aan, zodat je elkaar snel kunt vinden voor vragen en advies.

Mix van kennis en ervaring

Sandra Rijnders, praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk Korte Geer, benadrukt dat de meerwaarde ook zit in het bij elkaar in de keuken kijken. ‘De mix van kennis en ervaring in een regio is juist zo interessant. Het scheelt tijd en energie, je hoeft niet steeds het wiel uit te vinden.’
Ook Latifa Brons (Midden-Nederland) benadrukt dat je als praktijkmanager zo alleen aan het werk bent. ‘Daarom vind ik het zo fijn om elkaar geregeld te zien en te vertellen wat je bezighoudt.’ Ze breekt een lans voor MO Plek. ‘Daar bouw je waardevolle contacten op.' 

Nieuwe regio’s

Als daar behoefte aan is, willen we volgend jaar zoveel mogelijk nieuwe regio’s oprichten. Dat doen we op basis van jullie wensen qua samenstelling (type praktijk, starters/ervaren en welk gebied). Jullie bepalen zelf hoe vaak jullie elkaar willen zien en in welk vorm. Vanuit MO gaan we hierbij begeleiding en ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het organiseren van de kick-off van een nieuwe regio. 

Kaartje op website

De regio’s krijgen een prominente plaats op de website en op MO Plek. Er komt een kaartje, met daarbij een overzicht van de huidige regio’s en gegevens van de coördinator.
Er komt een keuzeknop bij met de volgende keuzen:

  • Ik wil me aansluiten bij de bestaande regio …..
  • Ik wil een kick-off bijwonen
  • Ik wil een nieuwe regio opzetten

Ben jij enthousiast geworden door de reacties van je collega’s en wil jij je aansluiten bij een bestaande regio of er misschien een oprichten? Neem dan contact op met Corina de Feijter, corina@medischondernemen.nl.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.