PROFclass voor praktijkmanagers: samenwerken in de wijk

donderdag 29 april 2021

Foto: Shutterstock

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft niet alleen een scholingsaanbod voor huisartsen, maar ook voor praktijkmanagers om hen in hun werk te ondersteunen. Zo start in juni de PROFclass: samenwerken in de wijk voor praktijk- en wijkmanagers.

Vaak zijn het praktijkmanagers of wijkmanagers die vanuit de huisartsenpraktijk of zorggroep een belangrijke rol spelen bij het opzetten van de samenwerking in de wijk. Een uitdagende en ingewikkelde opdracht. Maar hoe pak je dat aan? Deze cursus biedt praktijk- en wijkmanagers handvatten voor het opzetten van de samenwerking in de wijk.

Inhoud

De huisartsenpraktijk werkt steeds intensiever samen met andere zorg- en welzijnsprofessionals in de wijk om mensen met complexe hulpvragen goed te kunnen helpen. Het gaat om kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en jeugd. Als huisartsenpraktijk speel je vaak een centrale rol om de organisatie van deze integrale wijkgerichte zorg op te zetten. 

Kenmerken van samenwerken in de wijk zijn: domeinoverstijgend, multidisciplinair en interprofessioneel werken. Samenwerken in de wijk is erop gericht om kwetsbare mensen met een meervoudige zorgvraag passende zorg en ondersteuning te bieden, zo dicht mogelijk bij huis.

Sprekers

Ger Plat, bedrijfskundige, PlatVorm en docent Praktijkmanagement aan de Huisartsopleiding UMCG.
Wypke Zuidweg, Gezonde Focus, coördinator O&I Wijksamenwerkingsverbanden bij Huisartsen Eemland BV.

Deze profclass voor praktijkmanagers zal op 4 dagen plaatsvinden:

  • 11 juni 2021 van 09:00 tot 21.00 uur
  • 30 juni 2021 van 09:00 tot 21.00 uur
  • 23 september 2021 van 09:00 tot 21.00 uur
  • 15 oktober 2021 van 09:00 tot 21.00 uur

De cursus zal plaatsvinden bij Van der Valk Hotel Vianen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. 
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.