Wil je ook een buddy? Meld je vandaag nog aan voor Buddy's!

donderdag 20 oktober 2022
timer 5 min

Senior praktijkmanagers delen graag hun ervaringen. (Foto: Shutterstock)

Elkaar helpen als het kan. Dat is voor veel leden van het PraktijkmanagersNetwerk een van de belangrijkste redenen om zich aan te sluiten. Want er komt veel op je af. En je kunt nu eenmaal niet overal verstand van hebben. Dan is het fijn om bij een van de andere leden je vraag neer te kunnen leggen. Dat vonden ook Irma van der Ende en Sjoukje van Eijken, die het initiatief namen om binnen het PraktijkmanagersNetwerk te starten met Buddy’s. Als ervaren praktijkmanagers stellen ze zichzelf beschikbaar om hun kennis te delen.

Hoe werkt het? 

We nodigen ervaren praktijkmanagers uit om zichzelf als buddy beschikbaar te stellen. Dat houdt in dat je: 

 • Voor maximaal vijf andere leden beschikbaar bent om alle mogelijke vragen aan je voor te leggen. Hoe? Dat bepaal je in onderling overleg. 

 • Eén keer per jaar in je praktijk een ‘open huis’ organiseert. Waarin je je praktijk een halve dag openstelt om andere praktijkmanagers te ontvangen, een rondleiding te geven én in gesprek te gaan over allerlei veel voorkomende vragen. 

Wie zijn de eerste buddy’s? 

Een aantal leden van het netwerk heeft zich al aangeboden om als buddy te gaan fungeren. Super! Het zijn: 

 • Kira Schouten 
  Sinds 2007 ben ik praktijkmanager. Momenteel in een grote mondzorgpraktijk met meer dan 70 medewerkers. Van huis uit ben ik arbeids- en organisatiepsycholoog, maar heb ook geassisteerd en ben preventie-assistente geweest. Ik heb ervaring op het gebied van HR, wet- en regelgeving, facilitair, financieel, communicatie en het coachen/motiveren van medewerkers.  

 • Irma van der Ende 
  Na twintig jaar als praktijkmanager bij een tandartsenpraktijk te hebben gewerkt, ben ik begin dit jaar overgestapt naar een huisartsenpraktijk. Mijn brede en jarenlange ervaring deel ik graag met je. 

 • Sjoukje van Eijken 
  Hoi, ik ben praktijkmanager bij TandPunt Mondzorg te Spijkenisse. Een tandartspraktijk met zes behandelkamers en twintig collega’s. Ervaring: vijftien jaar als praktijkmanager en verantwoordelijk voor... Tja waarvoor eigenlijk niet? 

 • Wilma Bronkhorst 
  Hoi, ik ben vanaf 2002 praktijkmanager in de Mondzorgpraktijk Garderen. Een algemene praktijk met in totaal zes kamers op twee locaties. Ik vind het leuk om te sparren over de vragen waar jij tegen aan loopt en breng graag mijn ervaring in. 


Wil je een buddy? Of wil je zelf buddy worden? 
Spreekt het Buddy idee je aan? Wil je wellicht ook wel als buddy optreden? Informeer naar de mogelijkheden en/of meld je aan, zeker als je ervaring in de huisartsenzorg hebt.  Of zou je graag aan een Buddy gekoppeld worden? Ook dat kan dus vanaf nu! Stuur een mail naar Geert Dijkstra (geert@medischondernemen.nl) dan wordt er snel contact met je opgenomen. Mail ook gerust als je nog vragen hebt of nog wat meer zou willen weten.