Wie zijn we

Het PraktijkmanagersNetwerk is hét netwerk voor en door praktijkmanagers waar we kennis delen, ervaringen uitwisselen, mensen met elkaar in contact brengen en belangrijke ontwikkelingen in de eerstelijnszorg volgen en stimuleren. Dit doen we via bijeenkomsten, de website, social media kanalen, de nieuwsbrief, MO Plek en MedischOndernemen Magazine. Ruim 10 jaar geleden is het PraktijkmanagersNetwerk opgericht en inmiddels zijn er bijna 500 praktijkmanagers uit heel het land aangesloten.

Met de groei van ons netwerk zijn we steeds beter in staat om, naast een aantal activiteiten voor iedereen, ook steeds meer op maat kennis(sen) bij elkaar te brengen. Zo ontstaat een interessante mix voor startende- en ervaren praktijkmanagers uit alle typen eerstelijnspraktijken.    

Type praktijk   
Veel vragen die je als praktijkmanager op je bordje krijgt zijn of lijken algemeen. En vaak is het inspirerend om mensen van buiten je directe omgeving te spreken. Toch is het prettig om af en toe te kunnen sparren met collega’s met dezelfde achtergrond en uit hetzelfde type praktijk. 

Ervaring   
Net als praktijkmanagers gestart? Al jaren ervaring en inmiddels mede verantwoordelijk voor de koers van jouw praktijk? Iedereen is welkom. Via de website, MO Plek, de Dag van de Praktijkmanager en alle andere podia besteden we aandacht aan jullie specifieke vragen. 

Regio   
Tot slot kun je je ook aansluiten bij het netwerk in jouw regio. Overal in het land vinden regelmatig regiobijeenkomsten plaats. Nog niet in jouw omgeving? Laat het ons weten, en we kijken of we dat (samen met jou) kunnen oppakken. Wist je dat je ook kunt aanmelden voor de regio’s in MO Plek? Hier kun je je vragen stellen, ervaringen delen en nieuwe contacten opdoen.  

Onze missie

Onze missie is praktijkmanagers in de eerstelijnszorg samen te brengen, kennis te delen en hen op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen binnen de eerstelijnszorg.

Dit doen we door het zetten van drie concrete stappen:

 

Sluit je aan bij PraktijkmanagersNetwerk

In alle eerstelijnszorg praktijken worden praktijkmanagers steeds vaker de spil waar de praktijk op draait. Toch sta je er vaak alleen voor. Herken je dat? En wil je wat vaker sparren en kennis delen met collega’s? Maak dan kennis met het PraktijkmanagersNetwerk. 

Lees meer

Bezoek onze evenementen

Doe nieuwe kennis op, breid je netwerk uit, stel je vragen aan experts en laat je inspireren.

Bekijk de agenda van PraktijkmanagersNetwerk

Op de hoogte blijven

Altijd op de hoogte blijven van PraktijkmanagersNetwerk? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Buddy’s: nieuwe koppels van start

In 2022 zijn we op initiatief van Sjoukje van Eijken en Irma van der Ende gestart met het Buddy- initiatief. Ervaren praktijkmanagers uit het netwerk stellen hun ervaring en tijd beschikbaar aan leden van ons netwerk die nog maart kort werkzaam zijn als praktijkmanager. Om praktische vragen te bespreken, elkaars praktijk te leren kennen, te sparren over meer strategische vragen in de praktijk. De invulling is vrij en wordt tussen de koppels onderling bepaald.

Lees meer