Wil je ook een buddy? Meld je aan voor Buddy's!

Elkaar helpen als het kan. Dat is voor veel leden van het PraktijkmanagersNetwerk een van de belangrijkste redenen om zich aan te sluiten. Want er komt veel op je af. En je kunt nu eenmaal niet overal verstand van hebben. Dan is het fijn om bij een van de andere leden je vraag neer te kunnen leggen.

Dat vonden ook Irma van der Ende en Sjoukje van Eijken, die het initiatief namen om binnen het PraktijkmanagersNetwerk te starten met Buddy’s. Als ervaren praktijkmanagers stellen ze zichzelf beschikbaar om hun kennis te delen.

Hoe werkt het? 
We nodigen ervaren praktijkmanagers uit om zichzelf als buddy beschikbaar te stellen. Dat houdt in dat je: 
•    Voor maximaal vijf andere leden beschikbaar bent om alle mogelijke vragen aan je voor te leggen. Hoe? Dat bepaal je in onderling overleg. 
•    Eén keer per jaar in je praktijk een ‘open huis’ organiseert. Waarin je je praktijk een halve dag openstelt om andere praktijkmanagers te ontvangen, een rondleiding te geven én in gesprek te gaan over allerlei veel voorkomende vragen. 

Lees ook: Buddy’s: nieuwe koppels van start en Praktijkmanager Sabine Gleizes over Buddy’s: ‘Ik heb mijn kijk op de functie verbreed’

Wie zijn de eerste buddy’s? 
Een aantal leden van het netwerk heeft zich al aangeboden om als buddy te gaan fungeren. Super! Het zijn: 

•    Kira Schouten 
Sinds 2007 ben ik praktijkmanager. Momenteel in een grote mondzorgpraktijk met meer dan 70 medewerkers. Van huis uit ben ik arbeids- en organisatiepsycholoog, maar heb ook geassisteerd en ben preventie-assistente geweest. Ik heb ervaring op het gebied van HR, wet- en regelgeving, facilitair, financieel, communicatie en het coachen/motiveren van medewerkers.  

•    Irma van der Ende 
Na twintig jaar als praktijkmanager bij een tandartsenpraktijk te hebben gewerkt, ben ik begin dit jaar overgestapt naar een huisartsenpraktijk. Mijn brede en jarenlange ervaring deel ik graag met je. 

Lees meer: Irma van der Ende over Buddy’s: ‘De ander even op gang helpen, even sparren en weer door’

•    Sjoukje van Eijken 
Ik ben praktijkmanager bij TandPunt Mondzorg te Spijkenisse. Een tandartspraktijk met zes behandelkamers en twintig collega’s. Ervaring: vijftien jaar als praktijkmanager en verantwoordelijk voor... Tja waarvoor eigenlijk niet?

Lees meer: Coaching via Buddy’s: ‘Senior praktijkmanagers vinden het leuk anderen op weg te helpen’
 
•    Wilma Bronkhorst 
Vanaf 2002 ben ik praktijkmanager in de Mondzorgpraktijk Garderen. Een algemene praktijk met in totaal zes kamers op twee locaties. Ik vind het leuk om te sparren over de vragen waar jij tegen aan loopt en breng graag mijn ervaring in. 

•    Nadine ten Have
Sinds 2020 werk ik als praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk Elinkwijk in Utrecht. Vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven tracht ik efficiënte processen te implementeren zodat er zoveel mogelijk tijd en aandacht is voor de kwalitatieve zorg voor de patiënt. De kracht van het team staat daarbij voorop. Graag deel ik mijn ervaring op het gebied van peoplemanagement, organisatie en bedrijfsvoering.

Lees meer: Nadine ten Have over praktijkmanager en praktijk van de toekomst: ‘Samen thema uitdiepen’

Aanmelden: Wil je een buddy? Of wil je zelf buddy worden? 

Spreekt het Buddy idee je aan? Wil je wellicht ook wel als buddy optreden? Informeer naar de mogelijkheden en/of meld je aan, zeker als je ervaring in de huisartsenzorg hebt. Of zou je graag aan een Buddy gekoppeld worden? Ook dat kan dus vanaf nu! Stuur een mail naar Geert Dijkstra dan wordt er snel contact met je opgenomen. Mail ook gerust als je nog vragen hebt of nog wat meer zou willen weten. 

Aanmelden? Stuur een mailtje naar geert@medischondernemen.nl.
  

Buddy’s: nieuwe koppels van start

In 2022 zijn we op initiatief van Sjoukje van Eijken en Irma van der Ende gestart met het Buddy-project. Ervaren praktijkmanagers uit het netwerk stellen hun ervaring en tijd beschikbaar aan leden van ons netwerk die nog maart kort werkzaam zijn als praktijkmanager. Om praktische vragen te bespreken, elkaars praktijk te leren kennen, te sparren over meer strategische vragen in de praktijk. De invulling is vrij en wordt tussen de koppels onderling bepaald.

Lees meer

Praktijkmanager Sabine Gleizes over Buddy’s: ‘Ik heb mijn kijk op de functie verbreed’

Sabine Gleizes, praktijkmanager bij Tandheelkunde Kliniek Blaricum, liep een dag mee met ‘buddy’ Sjoukje van Eijken, senior manager bij Tandpunt Mondzorg Spijkenisse. ‘Je bent vaak redelijk solistisch bezig en dan is het heel fijn om met iemand te sparren die op het gelijke niveau opereert.’

Lees meer