Dit najaar zijn we samen aan zet: investeer in jezelf én in je vak!

maandag 13 september 2021

Foto: Corina de Feijter

Heb jij ook uitgekeken naar een feestelijke Dag van de Praktijkmanager? Om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten? Dat pakt iets anders uit. En hoe! Dit najaar start een periode van verder groeien in je vak én leren van je vakgenoten. We starten op 21 september met een Keynote Meeting en daarnaast presenteren we een najaarskalender met allerlei kennis- en inspiratiesessies. ‘Met deze bijeenkomsten gaan we ons netwerk nog meer laten groeien, versterken en verdiepen. Dit is de kans om het beste uit jezelf te halen’, zegt Corina de Feijter, coördinator van het PraktijkmanagersNetwerk.

Jezelf verder ontwikkelen, meer strategische vaardigheden of managementvaardigheden leren, meer kennis vergaren, of niet zelf steeds het wiel te hoeven uitvinden. ‘Dat horen we vaak terug van zowel startende en meer ervaren praktijkmanagers. Daarom hebben we de kalender gevuld met sessies waaraan praktijkmanagers behoefte hebben. Als lid van ons netwerk kun je maatwerk verwachten.’

Persoonlijke ontwikkeling

‘De sessies bieden de mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van vaardigheden die van pas komen in je werk en je verdere loopbaan. Je krijgt antwoorden op praktische vragen waar je in de praktijk mee te maken hebt. Als collega’s kun je elkaar op weg helpen en ideeën uitwisselen. Uiteraard dragen de bijeenkomsten ook bij aan het opbouwen van een netwerk.’

Inhoud die inspireert en motiveert

‘Ik help ons netwerk versterken door onder meer met mijn collega’s te zorgen voor goede gastsprekers van de Meetups. Zo trakteren we je op een inhoud die inspireert en motiveert. We willen ook goede experts verbinden aan ons netwerk. En ik hoop je artikelen en interviews voor te schotelen waar je wat aan hebt en waarmee jij je verder kunt ontplooien.’

Drie concrete initiatieven brengen we extra onder de aandacht: de gebruikersbijeenkomst van MO Plek, de bijeenkomsten voor praktijkmanagers die als zpp’er werken en het onderzoek naar de mening van praktijkhouders over een/hun praktijkmanager.

Geef MO Plek een boost!

Veel leden gebruiken onze communitytool MO Plek al. Maar we willen Plek een boost geven. Daarom organiseren we op 12 oktober een online gebruikersbijeenkomst. Ben jij al een enthousiast gebruiker van Plek? Dan kunnen we jou als ambassadeur gebruiken. Gebruik je Plek nog niet, meld je dan hier aan en hoor wat Plek voor jou kan betekenen.

ZZP Praktijkmanagers

We hebben inmiddels twee bijeenkomsten gehouden voor praktijkmanagers die als zzp’er werken (Lees meer: ‘ZZP Praktijkmanager: ‘Zorg voor een duidelijk profiel’ en 'Laat zien wat je doet en wat je team daaraan heeft'). Dat doen we omdat we hebben gemerkt dat zij snakken naar onderling contact, het delen van ervaringen en het bespreken van een casus. Omdat ze van elkaar willen leren en omdat ze de functie verder willen profileren. Wat is hun meerwaarde in de praktijk? Hoe zorgen ze dat ze meer zichtbaar zijn en laten zien wat hun werk oplevert? Vragen die overigens ook relevant zijn voor alle praktijkmanagers.

Praktijkhouder over praktijkmanager

Samen met VvAA lanceren we binnenkort een landelijk onderzoek naar wat de praktijkhouder vindt van hun/een praktijkmanager. Het is een vervolg op ons periodieke Functieonderzoek uit 2020 (Lees meer: ‘Functieprofielenonderzoek 2020: Functie van praktijkmanager wint aan betekenis’). Met dit tweede onderzoek brengen we onder meer de taken en verantwoordelijkheden, behoeften, beloning en het werkplezier van praktijkmanagers in Nederland in kaart. En zetten het vak verder op de kaart.

Bekijk hier de hele kalender en meld je aan!

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail of bel me 06-22242687.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.