PROFclass voor praktijkmanagers: Samenwerken in de wijk

maandag 21 februari 2022

Foto: Shutterstock

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) biedt na het succes van vorig jaar opnieuw de PROF-class ‘Samenwerken in de wijk’ aan voor praktijkmanagers. Tijdens deze cursus van vier dagen werken de cursisten aan een rode-draad opdracht: een projectplan voor een wijkgericht zorgvernieuwingsproject.

Vaak zijn het praktijkmanagers of wijkmanagers die vanuit de huisartsenpraktijk of zorggroep een belangrijke rol spelen bij het opzetten van de samenwerking in de wijk. Een uitdagende en ingewikkelde opdracht. Maar hoe pak je dat aan? Deze cursus biedt praktijk- en wijkmanagers handvatten voor het opzetten van de samenwerking in de wijk.

Inhoud

De huisartsenpraktijk werkt steeds intensiever samen met andere zorg- en welzijnsprofessionals in de wijk om mensen met complexe hulpvragen goed te kunnen helpen. Het gaat om kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en jeugd. Als huisartsenpraktijk speel je vaak een centrale rol om de organisatie van deze integrale wijkgerichte zorg op te zetten. 

Rode-draad opdracht

In de PROFclass wordt gewerkt met voorbereidingsopdrachten ter voorbereiding van de onderwijsdagen. Deze opdrachten voer je uit in de dagelijkse praktijk. 
Gedurende de vier cursusdagen werk je aan een rode-draad opdracht: een projectplan voor een wijkgericht zorgvernieuwingsproject. Op de laatste dag presenteer je het plan aan je medecursisten. Zo pas je de verworven kennis en vaardigheden direct toe en vindt er een snelle invoering in de praktijk en het zorgveld plaats.

Trainers:
Ger Plat, bedrijfskundige, PlatVorm en docent Praktijkmanagement aan de Huisartsopleiding UMCG
Wypke Zuidweg, Gezonde Focus, coördinator O&I Wijksamenwerkingsverbanden bij Huisartsen Eemland BV

Deze cursus vindt plaats op de volgende dagen:  
13 april 2022 van 09:00 tot 17.00 uur
10 mei 2022 van 09:00 tot 17.00 uur
18 mei 2022 van 09:00 tot 17.00 uur
10 juni 2022 van 09:00 tot 17.00 uur

Locatie: Van der Valk Hotel Houten.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. 

Lees meer:

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.