Twee Meetups voor praktijkmanagers in de huisartsen- en mondzorg

maandag 8 november 2021

Foto: Shutterstock

Het is plezierig en zinvol om ook eens in contact te komen met collega’s die in dezelfde praktijk werken. Op 11 en 16 november organiseren we daarom twee Meetups: een voor praktijkmanagers in de huisartsenzorg en een voor praktijkmanagers in de mondzorg. Laat je bijpraten over onderwerpen als taakherschikking, het optimaliseren van processen in de praktijk en hoe je PraktijkGeluk realiseert!

In de huisartsenzorg spelen momenteel diverse ontwikkelingen: een groeiende zorgvraag, een krappe arbeidsmarkt, patiënten die meer inzicht krijgen in hun dossier en digitalisering. Het zijn zaken die de rol van de praktijkmanager raken.
 
Maud van Vlerken, projectleider taakherschikking bij KOH, deelt tijdens de Meetup op 11 november haar kennis over taakherschikking. De titel van de presentatie van Maud luidt: ‘Taakherschikking in de huisartsenzorg. Samen sterk.’ In een eerder interview zei ze over dit onderwerp: ‘Taakherschikking is een manier om de huisartsenzorg toegankelijk en betaalbaar te houden en de kwaliteit te borgen. We streven naar meer bewustwording over hoe een goede taakverdeling tussen professionals kan bijdragen aan toekomstbestendige huisartsenzorg. Met als doel: de patiënt krijgt van de juiste hulpverlener op het juiste moment de juiste zorg. En ik zie daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de praktijkmanager.’ (Lees ook: ‘Een goede taakverdeling kan bijdragen aan toekomstbestendige huisartsenzorg’, 6 mei 2021). Maud zal de actuele uitdagingen in de huisartsenpraktijk waar praktijkmanagers tegenaan lopen aan de orde stellen. Hoe kun je als praktijkmanager gaan nadenken over taakherschikking binnen je team en wat zijn dan aandachtspunten?

Johan Arends, register belastingadviseur bij Van Ree Accountants, gaat uitleggen hoe je processen in de praktijk kunt optimaliseren. Dat is van belang voor een goede taakherschikking binnen de huisartsenpraktijk. Optimalisatie is pas mogelijk als de praktijk inzicht heeft in de processen en deze monitort. Door goed inzicht te hebben in de impact van taakherschikking, kan de keuze rationeel beter gemaakt worden. 

Heeft taakherschikking naast minder werkdruk ook financieel impact? Vanuit de tarievenstructuur kan de financiële impact van taakherschikking doorgerekend worden en bepaal je de financieel optimale taakverdeling.

PraktijkGeluk

Op 16 november verzorgt Marscha van Wermeskerken van Dentiness een presentatie getiteld: PraktijkGeluk is een keuze! ‘Doe jij wat je het allerliefste doet? En hoe zit het met jouw collega’s? Zelf de regie pakken in tijden van onderbezetting…. Stap uit de cirkel waar je niet meer in wilt zitten en breng jouw praktijk naar de volgende verdieping.’

Kritische geluksfactoren

Johan Arends geeft ook tijdens deze Meetup een presentatie over de optimalisatie van processen in de praktijk. Na het bepalen van je visie is het belangrijk om alles om te zetten in strategische doelen. Zet je strategische doelen om in kritische geluksfactoren en monitor deze in de toekomst vanuit een 0 meting. Optimaliseer je processen en je ‘financiële’ PraktijkGeluk zal zichtbaar toenemen in de cijfers. 

Michael Joossen houdt een presentatie over de online reputatie van  je praktijk: do’s en dont’s. Anno 2021 is een groot deel van ons leven op één of andere manier verbonden met het internet. Je bank, je bestellingen bij het dental depot, je telefonie, allemaal verloopt dit tegenwoordig online. Daarnaast is de vindbaarheid van je praktijk ook steeds sterker afhankelijk van het internet. Niet alleen een goede website met het juiste woordgebruik en de door zoekmachines gewenste technische opbouw (SEO), maar ook je online reputatie bepaalt in hoge mate of nieuwe patiënten voor uw praktijk kiezen.

In deze sessie leer je waarom het slim is om aandacht te besteden aan je online reputatie, ook als je momenteel niet direct op zoek bent naar nieuwe patiënten. Daarnaast krijg je tips over hoe je jouw online reputatie kunt beheersen en wat je kunt doen tegen (al dan niet onterechte) negatieve reviews. 

Meer lezen:

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.