Meetups over actuele thema’s starten volgende week!

maandag 25 oktober 2021
timer 3 min

Foto: Shutterstock

Volgende maand hebben we een aantal Meetups. De aftrap is de Meetup voor startende praktijkmanagers op 4 november. Op 9 november voor praktijkmanagers die meer op strategisch niveau werken, op 11 november voor praktijkmanagers die in de huisartsenzorg werken en op 16 november voor praktijkmanagers in de mondzorg. Actuele thema’s komen aan bod en er is genoeg ruimte voor het stellen van je vragen.

Als startende praktijkmanager komt er veel op je af! Hoe geef je leiding op een manier die bij jou en de praktijk past? Hoe is je praktijk goed (online) zichtbaar? Maaike van der Mee en Kirsten Baane helpen je op weg tijdens de eerste Meetup voor startende praktijkmanagers op 4 november

Strategische praktijkmanagers

Praktijkmanager krijgen steeds meer een rol op strategische niveau en de meesten hebben behoefte aan meer scholing en kennis op dit vlak. Vandaar een Meetup op 9 november speciaal voor deze groep praktijkmanagers. 
Wiepke Zuidweg, coördinator O & I wijksamenwerkingsverbanden bij Huisartsen Eemland, zal het hebben over samenwerken in de wijk, waar praktijkmanagers vanuit de huisartsenpraktijk of zorggroep vaak een belangrijke rol spelen bij het opzetten ervan. Deze rol van praktijkmanagers vereist nieuwe competenties. 
Linde van der Leeuw is werkzaam als praktijkmanager zorg & kwaliteit bij de tandartsenpraktijk Staas&Bergmans. Zij vertelt over haar praktijkervaringen bij het maken van strategische keuzen over de onderwerpen personeel (investeren, opleiden, werktijden), praktijk (aanbod specialismen, locaties avondopenstelling) en HKZ-certificering. 

'Durf te vragen' aan expert Joost de Waard

Joost de Waard, senior consultant bij Visser&Visser, neemt ook deel en zal ingaan op strategisch personeelsmanagement. Juist nu is het werven, binden en behouden van goede medewerkers cruciaal. Vanuit zijn ruime ervaring bij tal van praktijken voorziet hij je van waardevolle adviezen en tips. En uiteraard is er volop gelegenheid om je eigen vragen aan Joost voor te leggen.

Taakherschikking in de huisartsenzorg

Op 11 november komt in ieder geval Maud van Vlerken, projectleider taakherschikking bij KOH, haar kennis delen over taakherschikking. De titel van de presentatie van Maud luidt: ‘Taakherschikking in de huisartsenzorg. Samen sterk.’ In een eerder interview verklaarde ze over dit onderwerp: ‘Taakherschikking is een manier om de huisartsenzorg toegankelijk en betaalbaar te houden en de kwaliteit te borgen. We streven naar meer bewustwording over hoe een goede taakverdeling tussen professionals kan bijdragen aan toekomstbestendige huisartsenzorg. Met als doel: de patiënt krijgt van de juiste hulpverlener op het juiste moment de juiste zorg. En ik zie daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de praktijkmanager.’ (Lees ook: ‘Een goede taakverdeling kan bijdragen aan toekomstbestendige huisartsenzorg’, 6 mei 2021). Maud zal de actuele uitdagingen in de huisartsenpraktijk waar praktijkmanagers tegenaan lopen aan de orde stellen. Hoe kun je als praktijkmanager gaan nadenken over taakherschikking binnen je team en wat zijn dan aandachtspunten?

PraktijkGeluk is een keuze

Mascha van Wermeskerken, praktijkmanager en eigenaar van Dentiness, verzorgt op 16 november een presentatie tijdens de Meetup voor praktijkmanagers in de mondzorg, getiteld: PraktijkGeluk is een keuze! ‘Doe jij wat je het allerliefste doet? En hoe zit het met jouw collega’s? Zelf de regie pakken in tijden van onderbezetting…. Stap uit de cirkel waar je niet meer in wilt zitten en breng jouw praktijk naar de volgende verdieping’, aldus haar toelichting. (Lees ook: PraktijkmanagersNetwerk: ‘Mascha van Wermeskerken over strategie: Hang een thermometer in je praktijk’, 19 april 2021)

Meld je aan!
Ga snel naar onze najaarskalender en vink aan bij welke sessies je wilt zijn. Of schaf een Passe-Partout aan! Hiermee kun je aan de complete najaarskalender meedoen én terugkijken wat je hebt gemist. 

Meer lezen:
PraktijkmanagersNetwerk: ‘Meetup voor startende praktijkmanagers op 4 november’, 11 oktober 2021
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.